Kokos-havermoutkoekjes

Foto: kokos havermout koekjes
Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij*,  vrij van soja, ei, pinda’s en noten.

Zo, en wat doe je als je deeg over hebt van de appel-kruimel koeken? Heerlijke kokos-havermoutkoekjes maken! Ze zijn zo lekker dat ik de dag nadat ik een paar probeer koekjes had gemaakt, een hele voorraad kokos-havermout koekjes heb gemaakt. Het blijft hier dus niet bij koekjes maken van een restje deeg 🙂 Voor dit recept voeg ik wel wat honing of rijststroop toe, in de appel-kruimel koeken vind ik dat niet zo nodig omdat de appel-rozijen vulling daarvan al lekker zoet is.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram gedroogde gemalen kokos* (extra fijngemalen)
  • 125 gram havermoutmeel*
  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • vier eetlepels honing of rijststroop
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • 2 theelepels bicarbonaat
  • 2 theelepels azijn
  • 2 eetlepels water
  • een snufje zout
  • (optioneel) geraspte schil van een (biologische) citroen
  • een (met kokosolie) ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier

*Let op mensen met een glutenintolerantie of coeliakie! Koop havermout en geraspte kokos dat speciaal verpakt is voor mensen die een glutenvrij dieet volgen! Bij heel veel ‘gewone’ pakken havermout en geraspte kokos is de kans op kruisbesmetting heel erg groot doordat het product verwerkt is in een fabriek waar men ook glutenhoudende graansoorten verwerkt.

Wat doe je er mee?

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg dan de kokosolie, de honing of rijststroop, het water en de azijn toe en kneed er een stevig deeg van. Is het deeg te vochtig? Voeg dan iets meer kokos- en havermoutmeel toe. Vorm nu koeken door een deegballetje te maken en deze tussen je handen plat te drukken.  Bak de koeken in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C  in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Smullen maar!