Chocolademousse

Foto: chocolademousse
Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja, ei, pinda’s en noten en geschikt voor een paleo dieet.

Allergenen: cacao

Chocolademousse: belachelijk lekker! Maar.. de traditionele chocolademousse wordt bereid met eieren, slagroom en suiker. Laten we het eens zonder eieren, slagroom en suiker maken. Dit recept zit een beetje tussen een mousse en vla in. Mocht je nou geen rijpe avocado in huis hebben of het idee je een beetje tegen staan dat er een avocado in het recept zit, gebruik dan twee bananen en evt. iets minder honing.  Zelf houd ik van hele pure chocolade en ik doe er graag 3 tot zelfs 4 eetlepels cacao doorheen. Niet iedereen stelt dat op prijs dus voor dit recept heb ik me ingehouden en 2 eetlepels cacao gebruikt voor een niet te bittere chocoladesmaak.

Wat heb je nodig?

  • een banaan
  • 1 rijpe avocado (of twee bananen en geen avocado)
  • 2 eetlepels cacao
  • 50 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels honing (voor een veganistisch dieet: 3 eetlepels rijststroop)

Wat doe je ermee?

Pel de banaan, schil de avocado en doe deze en de rest van de ingredienten in een blender en blend alles tot een gladde mousse. Heb je geen blender? Prak de banaan en de avocado fijn en mix alles met een handmixer tot je een glad geheel hebt. Doe de mousse in twee glazen en laat het afgedekt minstens twee uur in de koelkast opstijven.