Chocolademelk

Foto: Chocolademelk

Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja en ei
Allergenen: cacao

Yes, yes, eindelijk! Ik heb eindelijk door hoe je de perfecte lactosevrije chocolademelk maakt! Ik heb al aardig wat verschillende dingen geprobeerd om een lekkere chocolademelk te maken maar meestal zonder succes. Alhoewel ik altijd blij was om in ieder geval de illusie te wekken dat ik chocolademelk dronk, was ik nooit echt tevreden. Rijstmelk, sojamelk, amandelmelk, havermelk heb ik geprobeerd maar nooit kreeg ik die lekkere, volle smaak en romigheid van echte chocolademelk. En eigenlijk is het heel simpel:

Wat heb je nodig?

  • Biologische kokosmelk (de niet biologische kokosmelk bevat erg veel schadelijke e-nummers). Ik gebruik 400 ml, genoeg voor twee mokken
  • 2 Volle eetlepels cacao
  • Palmsuiker naar smaak (Natuurlijk kun je ook honing, rijststroop en stevia gebruiken. Ik gebruik zelf graag palmsuiker)

Sla de cacao en palmsuiker met een garde door de kokosmelk of meng alles in een blender. Daarna verwarmen en… genieten maar! Ook koud is het trouwens heerlijk!

Laat me eens weten wat jij van dit recept vind in een reactie hieronder. Heb je dit recept ook geprobeerd of heb je ideeën, suggesties of tips? Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen!

One thought on “Chocolademelk

  1. Mijn favoriete koude variant voor romige chocolademelk: 1 banaan, handje cashewnoten, 1 a 2 volle tl cacaopoeder. Aanvullen met water, zoveel tor het een drinkbare maar nog wel iets dikke drank is. Alles glad mixen in de blender. Lekker zoet en romig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.