Chocobans

Foto: Chocobans ijslollies


Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja, ei, pinda’s en noten en (indien de rijststroop gebruikt wordt) geschikt voor een veganistisch dieet.

Het is al gauw weer tijd voor ijs en ijslollies! Vandaag heb ik een verantwoord ijslollie recept voor jullie, want wie is er nou niet gek op ijs? Bij ons thuis zijn deze ijslollies een groot succes! Zowel onze kinderen als wij zelf eten ze graag.

Foto: ingredienten Chocobans

Wat heb je nodig? (voor 6 ijsjes)

  • 3 bananen
  • een half kopje kokosolie
  • een half kopje cacao
  • twee eetlepes rijststroop of honing
  • 6 ijslollie stokjes of eetstokjes

Wat doe je ermee?

Pel de bananen en snijd ze in de breedte door de helft. Steek de stokjes voorzichtig aan de afgesneden kant in de bananen. Leg de bananen op een bakpapiertje in de vriezer en laat ze geheel bevriezen.

Smelt de kokosolie au bain Marie, roer de honing of rijststroop erdoor en zeef de caco erdoor. Zorg dat je de ‘chocolade’ tot een gladde, klontvrije massa roert en blijf het geheel goed roeren omdat de honing of rijststroop anders naar de bodem zakt.

Foto: Chocobans

Pak een bevroren banaan, houd de banaan aan het stokje vast en dompel hem in de gesmolten chocolade. Je zult merken dat de chocolade heel snel hard wordt doordat de banaan bevroren is. Voor een extra dikke laag kun je de banaan nadat de eerste laag hard geworden is, nog een keer in de chocolade dopen (aanrader)! Herhaal dit proces met de andere halve bananen en klaar is Kees! De Chocobans kun je direct opeten of in een afsluitbaar bakje in de vriezer bewaren.