Blueberry koekjes

In de volksmond bekend als ‘de allerlekkerste gluten- en lactosevrije blueberry koekjes die er bestaan.’

foto: Blueberry koekjesDit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja, ei, pinda’s, noten en geschikt voor een veganistisch dieet.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram gedroogde gemalen kokos (evt. extra fijngemalen)
  • 75 gram rijstmeel
  • 125 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram rijststroop*
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • 2 theelepels bicarbonaat
  • 1 eetlepel heldere azijn
  • 110 – 125 gram bevroren bosbessen
  • een snufje zout

*Je kunt ook honing gebruiken i.p.v. rijststroop maar dan zijn de koekjes niet meer geschikt voor een veganistisch dieet. Mocht je palmsuiker willen gebruiken, voeg dan een of twee extra eetlepels olie toe.

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de kokosolie, de azijn en de rijststroop erbij en kneed het geheel tot een soepel deeg. Doe als laatste voorzichtig de bevroren bosbessen erbij en zorg ervoor dat je de bessen niet kapot kneedt. Ik werk graag met bevroren bessen omdat ze dan niet kapot gaan bij het bakken in de oven. Door de hitte willen niet bevroren bessen nl. nog weleens kapot knallen.

Vorm met je handen koekjes van het deeg. Bijvoorbeeld ronde koekjes van ongeveer 5 cm in diameter en 1 cm dik. Leg ze op een ingevette bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin. Goed laten afkoelen en smullen maar!

One thought on “Blueberry koekjes

Comments are closed.