Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, suikervrij en vrij van soja en ei .
Allergenen: pompoenpitten en zonnebloempitten
Wat heb je nodig?
- 300 gram geraspte wortel
- 200 gram gepureerde appel
- 150 gram pompoenpitten
- 150 gram zonnebloempitten
- 150 gram gewelde rozijnen
- 150 gram gewelde dadels
- 1,5 eetlepel chia zaadjes
- 100 gram geraspte kokos
Ovenschaal bedekt met bakpapier
Chia zaadjes werken perfect als bindmiddel en daarom zijn ze goed ter vervanging van eieren te gebruiken.
Meng alle ingrediënten behalve de kokos in een blender of met een staafmixer tot een stevig beslag. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt zou je de pitten ook apart kunnen blenden. Zorg dat de pitten goed fijngemalen worden. Meng nu de kokos door het beslag. Stort het beslag in de ovenschaal en bak de cake een uur tot 5 kwarter in het midden van de oven op 160 °C.
Dit recept is genoeg voor een flinke ovenschaal. Mocht je een minder grote cake willen, neem dan 1/3 van de ingrediënten en gebruik een normaal formaat cakevorm.
Van de week deze cake gemaakt, en het resultaat was boven verwachting. Al vaker een soort gelijk recept geprobeerd maar viel iedere keer tegen, of de structuur was te slap of ik vond er te weinig smaak in zitten. Maar deze cake vindt ik echt een aanrader, proberen dus!
Wat leuk Suus! Bedankt voor je reactie.
hoi! vandaag je wortel cake gemaakt. heerlijk puur smaak. wat fijn! was de pompoen pitten vergeten. de geur is perfect zoet en schoon. heel blij mee!
Hallo Samanta,
wat leuk dat de wortelcake in de smaak valt. Bedankt voor je enthousiaste reactie!