Hippe havermout

Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij*, suikervrij, vrij van soja en ei.
Allergenen: hennepzaadjes

*Let op mensen met een glutenintolerantie of coeliakie! Koop havermout dat speciaal verpakt is voor mensen die een glutenvrij dieet volgen! Bij heel veel ‘gewone’ pakken havermout is de kans op kruisbesmetting heel erg groot doordat het product verwerkt is in een fabriek waar men ook glutenhoudende graansoorten verwerkt!

Havermout, wie kent het niet? Waar men vroeger het bekende bordje havermoutpap naar binnen slobberde, wordt havermout tegenwoordig vooral als ‘overnight oats’ (havermout die een avond van tevoren is (voor)bereid) en door de yoghurt gegeten. Bodybuilders en rawfood aanhangers zweren erbij. Havermout is terug van weggeweest en door alle nieuwe recepten hartstikke hip. Alhoewel ikzelf denk dat een smoothie met vooral groente een van de beste ontbijten is, is havermout (met fruit) een goed alternatief.

Wat heb je nodig?

  • een half glas havermout
  • ongeveer 50 ml kokosmelk of rijstmelk, amandelmelk of havermelk,
  • een theelepel kaneel
  • een halve banaan
  • evt. hennepzaadjes

Strooi de havermout en de kaneel in een glas. Giet er zoveel vocht bij (bijv. de kokosmelk) dat de havermout net onder staat. Dek het glas af en laat het een nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend is de havermout geweld en heb je een stevige ‘pudding’ en doordat het ongekookt is worden alle vitaminen en mineralen behouden. Havermout bevat o.a: magnesium, ijzer, Vitamine K, E, B1, B2, B6 & B12.

Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Pak een glas of kommetje, schik een paar plakjes banaan over de bodem, leg hierop de gewelde havermout en dek dit weer af met een paar plakjes banaan. Maak het evt. af met wat hennepzaadjes. Klaar voor de start: genieten maar want dit ontbijt lijkt meer op een dessert!

Leave a Reply

Your email address will not be published.