Pannenkoeken

Foto: Pannenkoeken
Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij*, suikervrij, vrij van soja en ei en geschikt voor een veganistisch dieet.

Wacht even… pannenkoeken zonder tarwemeel, melk en vooral: zonder eieren?! Ja, het kan! Sinds een tijdje gaat het recept van de gezonde, glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van een rijpe banaan en twee eieren de hele wereld over. Deze pannenkoekjes zijn inderdaad gezond en vast heel erg lekker maar… wat nou als je (ook) geen eieren kunt eten? Daar heeft Het bakkertje iets op bedacht!

Wat heb je nodig?

Wat doe je ermee?

Prak de bananen en mix ze met een mixer door de kokosmelk (of doe ze beide in de blender). Zorg dat het een mooi glad geheel wordt. Doe er een snufje zout door en mix dit samen met de havermoutmeel en de glutenvrije meelmix voozichtig tot een mooi en dik beslag.

Laat een klontje kokosolie smelten in een koekenpan en bak twee tot drie kleine pannenkoekjes in de pan. Dit beslag is geschikt om kleine pannenkoekjes mee te maken.  Eet smakelijk!

*Let op mensen met een glutenintolerantie of coeliakie! Koop havermout dat speciaal verpakt is voor mensen die een glutenvrij dieet volgen! Bij heel veel ‘gewone’ pakken havermout is de kans op kruisbesmetting heel erg groot doordat het product verwerkt is in een fabriek waar men ook glutenhoudende graansoorten verwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.