Glutenvrij paneermeel

Foto: Van brood naar paneermeel
Van brood naar paneermeel

Paneermeel 1:
Op glutenvrij gebied is er tegenwoordig vanalles te koop en er komen steeds meer producten bij. Ook in supermarkten is er altijd wel iets zonder gluten te vinden. Helaas zitten deze producten vaak vol met hulpstoffen die niet goed voor ons zijn en dan heb ik het nog niet eens over de prijs. Voor de bakkertjes onder ons heb ik een tip om zelf glutenvrij paneermeel te maken.

Ik hoor regelmatig dat mensen zelf aan de slag gaan om een glutenvrij brood te maken. De eerste pogingen zijn vaak niet erg geslaagd. Met het bekende ‘het brood is veel te droog’ probleem heeft iedereen weleens mee te maken gehad denk ik. Hier komt mijn tip: Gooi het te droge brood niet weg maar rasp of verkruimel het tot paneermeel! Dit geldt natuurlijk ook voor oud brood, brood restjes en niet alleen voor zelfgemaakt brood: ook gekocht brood kun je omtoveren tot paneermeel.

Zorg ervoor dat het brood aan de lucht of in de oven goed uitdroogt totdat het raspbaar of te verkruimelen is. Laat het brood als het tot paneermeel geraspt is nog even nadrogen, mocht het namelijk toch nog wat vochtig zijn dan gaat het schimmelen.

Paneermeel 2:

Foto: Van rijstwafel naar paneermeel
Van rijstwafel naar paneermeel

Behalve de truc met het glutenvrije brood wat je kunt verkruimelen tot paneermeel is er de truc met de rijstwafels. Super simpel en ook nog super goedkoop. Het enige wat  je hoeft te doen is een aantal rijstwafels pletten met een deegroller en.. klaar is Kees! Je kunt je de rijstwafels ook in een blender fijnmalen.

Extra tip: Voor sommige recepten kun je extra kruiden bij het paneermeel toevoegen.  Bijvoorbeeld wat knoflookpoeder en zout, of paprikapoeder en peper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.