Glutenvrije vissticks

Foto: glutenvrije vissticks

Foto: glutenfreehomemaker.com

In de categorie: niet zo gezond maar wel heeel erg lekker: Vissticks! Gluten- en lactosevrije vissticks (of visschnitzels) zijn niet eens zo lastig zelf te maken. Tip: maak er meer en vries ze in voor een volgende keer.

Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij en vrij van soja.
Allergenen: ei, vis.

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje glutenvrij paneermeel of verkruimelde rijstwafels
  • een half kopje tortilla kruimels
  • een half kopje grof maïsmeel
  • een half kopje rijstmeel
  • een half kopje mais- of aardappelzetmeel
  •  een half kopje verkruimelde mini frietjes (aardappelchips)
  • 1 flinke kabeljauwfilet (of andere witvis)
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • een halve theelepel zout
  • ¼ theelepel peper

Wat doe je ermee?

Snijd de vis in repen van ongeveer twee cm breed en 7 cm lang (snijd voor visschnitzels de vis in grotere stukken). Mix het rijstmeel samen met het maiszetmeel of de aardappelzetmeel in een kom. Mix in een andere kom de glutenvrije paneermeel, de tortillakruimels, het maismeel en de verkruimelde mini frietjes.

Wentel de vis eerst door de meelmix, daarna door het losgeklopte ei en daarna door de kruimelmix. Bak de stukken vis in hete olie gaar en goudbruin.