Gezondere sushi

foto: sushi
Sushi

Voor een gezondere variant van de gewone sushi kun je bruine rijst gebruiken. Maar voor een nog gezondere sushi kun je ook quinoa gebruiken! Vaak hoor ik van sushi liefhebbers dat ze het ‘zo’n klus’ vinden om zelf sushi te maken. Eigenlijk ben je er niet eens zoveel tijd aan kwijt en als je het rollen onder de knie krijgt is het zo gemaakt. Bovendien is het maken van sushi hartstikke leuk. Bij ons is het meteen een groot feest als we samen sushi maken en ze daarna met z’n allen opeten. De kinderen mogen zelf nieuwe sushi bedenken en maken en zo is het dolle pret in de keuken!

Voorgemaakte sushi uit de supermarkt raad ik echt af. Ondanks dat het er heerlijk uitziet zijn de sushi volgestopt met conserveringsmiddelen die  schadelijk voor de gezondheid zijn.

Het woord ‘Sushi’ betekent trouwens ‘zuur’, omdat de rijst aangemaakt wordt met wat azijn. Sushi kun je met heel veel verschillende ingrediënten maken, met of zonder vis en dus zelfs zonder rijst maar met quinoa. Probeer het ook eens!

Voor 3 rollen sushi met quinoa i.p.v. rijst gebruik ik een half kopje quinoa. Kook de quinoa in water gedurende 15 minuten. Laat de quinoa ongeveer 10 minuten afkoelen. Roer er nu 3 eetlepels rijstazijn doorheen. Bereid de Sushi verder zoals je gewend bent. Eet smakelijk!