Geroosterde groenten met puree

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten met puree van zoete aardappel en Romaanse bloemkool

Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja en ei
Allergenen: nootmuskaat

In feite kun je voor dit gerecht gewoon roosteren wat je lekker vindt. Voor een bakplaat vol groenten gebruik ik:

  •  een kleine pompoen (elk soort is goed),
  •  2 pastinaken
  •  2 paprika’s
  •  2 rode uien
  •  gehalveerde cherry tomaatjes (+- 250 gram),
  •  gehalveerde teentjes knoflook (naar smaak, ik gebruik er ongeveer 10),
  •  evt. gehakte rozemarijn en (grof) zeezout

Hak de groenten in grove stukken (de pastinaak iets fijner). Leg alle groenten inclusief knoflook in een kom en giet er rijkelijk olijfolie overheen. Meng alles goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met  olijfolie. Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven. Rooster de groenten 30 minuten in de oven op 190°C. Schep ze na 15 minuten even om. 10 Minuten voor het einde van de baktijd kun je er gehakte rozemarijn overheen strooien. Je kunt ze eventueel naar smaak ook nog bestrooien met (grof) zeezout.

Voor de puree:

  •  een halve Romaanse bloemkool  -ook bekend als ‘torentjesbloemkool’ en ‘Broccoli Romanesco’-
  •  3 a 4 flinke, zoete aardappelen
  •  een handje gesnipperde bieslook
  •  een snufje versgemalen nootmuskaat
  •  een eetlepel mosterd
  •  zout en peper naar smaak

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Was de halve bloemkool en snijd ook die in stukken. Stoom of kook ze samen (eventueel met wat zout naar smaak) in een pan in een laagje water in een kwartiertje gaar (bij stomen iets langer). Giet af, voeg de gesnipperde bieslook, de nootmuskaat, mosterd en peper toe in de pan en stamp het geheel tot een fijne puree.

Leave a Reply

Your email address will not be published.