Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, vrij van soja, ei, pinda’s en noten
Een beetje rode uien compote als bijgerechtje laat je smaakpapillen springen. Heerlijk bij heel veel gerechten. Of je nou vlees, vis of vegetarisch eet, rode uien compote smaakt bijna overal heerlijk bij!
Wat heb je nodig?
- 3 grote rode uien in dunne ringen of in stukjes gesneden
- 1 glaasje rode wijn
- een half glas appelcider azijn of balsamico azijn
- een half glas water
- een halve theelepel zwarte peper
- een snufje zout
- 2 eetlepels appel-perenstroop, honing of rijststroop
Wat doe je er mee?
Bak in een steel- of braadpan in een scheutje olijfolie de rode ui, tot ze karameliseren. Roer de appelstroop (of honing of rijststroop), de azijn, het water en de peper en het zout erdoor en kook alles op een zacht vuurtje. Kook totdat het vocht is ingedikt. Je kunt het koken totdat het geheel een het een gelei-achtige massa geworden is maar het mag ook nog iets steviger van structuur zijn. De compote kan warm of koud gegeten worden.