Pompoenpuree

Foto: Pompoenpuree
Dit recept is: lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, suikervrij, vrij van soja, ei, pinda’s en noten

Pompoen… ‘Wat moet je ermee?’ dacht ik vroeger. Tegenwoordig wil ik elke pompoen kopen die ik zie. Je kunt er zo ontzettend veel lekkere dingen mee maken en het is een supergezonde groente. Pompoen zit boordevol vitaminen (A, C en E, antioxidanten en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink).

Ik maak regelmatig pompoenpuree die ik dan verder verwerk in bijvoorbeeld desserts, soepen, risotto’s, curry’s, quiches, babyvoeding, groentenpuree, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik zal in de toekomst zeker recepten plaatsen waarin ik pompoenpuree gebruik. Maar first things first: eerst de puree zelf.

Wat heb je nodig?

  • een pompoen
  • een ovenschaal of braadslee ingevet met kokosolie of olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in stukken (zonder de schil te verwijderen) en verwijder pitten en draden. Leg de pompoen met de open kanten naar beneden in de ovenschaal of braadslee.

Bak de pompoen een half uur tot drie kwartier in de oven, of tot de stukken zacht zijn. Schraap met een lepel het vruchvlees uit de pompoen en pureer het in een blender of keukenmachine. Je kunt de puree ook goed invriezen.

Laat me eens weten wat jij van dit recept vind in een reactie hieronder. Heb je ideeën, suggesties of tips? Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen!

2 thoughts on “Pompoenpuree

  1. Waarom schraap je het vruchtvlees uit de pompoen? Ik pureer de schil altijd gewoon mee….

Leave a Reply

Your email address will not be published.