Ja, ik ben het écht!

Hallo vrienden van Het bakkertje op de hoek. De afgelopen weken is me veelvuldig gevraagd of ‘ik het écht ben’ die in Robuust in Den Helder gaat werken. ‘Ja, ik ben het écht.’ Robuust foodies & goodies, op Keizerstraat 45, van eigenaren René Brouwer en Richard Bruggeman wordt naast een good food café & winkeltje een inspirerende en fijne plek om te zijn. Lekker, huiselijk, gezond, en vooral goed eten en drinken staat bij ons voorop. We krijgen een heerlijke biologische en direct trade koffie en zullen werken met fijne streek- en seizoensproducten. We proberen met alles rekening te houden met duurzaamheid en zullen zoveel mogelijk werken met biologische producten. En natuurlijk ga ik het niet alleen doen: want mijn superfijne collega’s Anne en Carel-Vincent staan straks ook voor jullie klaar. Robuust is te volgen op instagram: @Robuust2015. Half november gaan we open dus houd ons in de gaten voor de precieze datum Tot gauw!

Foto: de mensen van Robuust

H2O

Foto: H2O

Water water water! Ons lichaam heeft het heel hard nodig maar we vinden het allemaal wel eens lastig om ons waterpeil op niveau te houden. We vergeten te drinken of tijdens een dagje uit schiet het drinken er bij in. Als we niet genoeg drinken dan functioneren we niet goed meer. Allerlei lichaamsprocessen worden trager, je kunt onder andere hoofdpijn (migraine), spijsverteringsklachten en huidproblemen krijgen. Hoofdpijn door watertekort ontstaat door te weinig hersenvocht, een te lage doorbloeding en teveel afvalstoffen in de hersenen. Als je water drinkt, is het lichaam in staat om afvalstoffen af te voeren. Alle andere drankjes dan water zijn daar nauwelijks tot niet toe in staat. Water drinken dus want gemiddeld hebben we in ieder geval 2 liter water nodig om goed te blijven functioneren.

Er zijn allerlei tips en truucs om ervoor te zorgen dat je genoeg drinkt. Behalve de ‘ouderwetse’ tips en truucs geef ik jullie ook een moderne tip:

  • Meet wat je drinkt en installeer een water app! Bijvoorbeeld de app: Water your body. Je begint met het invoeren van je gewicht waarna de app zelf aangeeft hoeveel water je dagelijks zou moeten drinken (je kunt dit naar wens en omstandigheden zelf aanpassen). Daarna kies je de inhoud van het glas en het tellen kan beginnen. Je kunt ook instellen dat de app een geluid maakt wanneer je te lang niets hebt gedronken om je er aan te helpen herinneren. Ik vind het zelf een super handige manier om mijn (water) drinkgedrag te controleren.
  • Zonder water app kun je natuurlijk ook je waterpeil bijhouden: door bijvoorbeeld steeds water uit een grote fles of kan te schenken. Neem hiervoor bij voorkeur een glazen kan of fles. In de meeste plastic flessen of kannen zitten gevaarlijke stoffen die vrijkomen in het water. Er zijn tegenwoordig plastic flessen te koop vrij zijn van BPA, Phthalates en PVC.
  • Heb je geen water app of grote kan en vergeet je vaak te drinken? Zet een wekker! Bijna iedereen heeft wel een telefoon met alarm. Stel deze in dat deze bijvoorbeeld om het half uur gaat en drink dan elk half uur een glaasje water.
  • Drink elke keer als je terug komt van het toilet een glas water. Het is handig om hier een gewoonte van te maken als vaste drinkpunten van de dag.
  • Neem altijd water mee in je tas zodat je onderweg altijd kunt drinken.
  • Geef je water een smaakje. Gebruik eens een stukje fruit of groente om wat smaak aan je water toe te voegen. Citroen, limoen, sinaasappel, appel, watermeloen en komkommer zijn lekkere opties. Hou je eigenlijk helemaal niet van water en drink je vooral vruchtensap of limonade? Een goede manier om hiermee te stoppen is om beetje bij beetje je vruchtensap steeds meer aan te lengen met water totdat je op een gegeven moment gewend bent aan water met een beetje smaak i.p.v. een heel glas sap of limonade.
  • Het lichaam vraagt om water. Echter, als je slecht drinkt, zal het lichaam stoppen het dorst signaal door te geven. Als je meer drinkt zal je lichaam dit signaal weer door gaan geven. Zorg dan dat je hierop reageert door water te drinken.
  • Verminder cafeïne, theïne en alcohol. Zowel cafeïne (koffie en cola), theïne (thee) en alcohol onttrekken vocht uit het lichaam. Veel mensen geven aan dat ze meer moeten plassen als ze koffie gedronken hebben. Dit komt door het vochtafdrijvende effect dat deze drie dranken met elkaar gemeen hebben. Probeer de inname hiervan tot het minimum te beperken, of neem bijvoorbeeld cafeïnevrije koffiee n theïnevrije thee. Drink je weleens een kopje koffie, thee, cola of alcohol? Maak er dan een gewoonte van om een extra glas water te drinken.

Word je juist dikker van light producten?!

Foto: light producten

Ja! In tegenstelling wat de verpakkingen je proberen te laten geloven wordt je van light producten juist dikker. In het kort: Lightproducten als light softdrinks, caloriearme yoghurtdrankjes enz. zijn zoet. Als je iets zoets eet of drinkt krijgt het lichaam een sein dat het zich moet voorbereiden op suikers. Omdat deze suikerboost niet komt raken de hormonen verstoord en deze verstoorde hormoonbalans zorgt weer voor vetaanzetting. Daarnaast zijn kunstmatige zoetstoffen als aspartaam giftig waardoor het lichaam deze in vet opslaat om de lever te ontlasten. Over het veelvuldig gebruikte giftige goedje aspartaam binnenkort meer want daar valt nog heel veel over te vertellen.

Nice to meet you!

Afbeelding: Nice to meet you
(Afbeelding: melonheadz.com)

Goedemorgen allemaal! Volgens facebook wonen de meeste fans en vrienden van Het bakkertje op de Hoek facebook in Den Helder. Op mijn homepage heb ik een stukje over mezelf geschreven. Zelf ben ik erg benieuwd naar jullie! Willen jullie een klein stukje over jezelf schrijven? Hoe heet je en waarom volg je het bakkertje op fb bijvoorbeeld? Volg je een speciaal dieet of eet je alles en waarom? Laten jullie een bericht achter hieronder? Het lijkt me leuk iets van jullie te lezen. Ik zal beginnen:

Ik heet Esther, ik ben 33 jaar, moeder van drie en gelukkige echtgenote. Door verschillende allergieën, intoleranties en eigen keuzes in het gezin kook en bak ik lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, vrij van synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en vegetarisch. Wij maken altijd een klein feestje van eten. Er staat altijd wel iets lekkers op tafel. Sinds ik met Het bakkertje op de hoek ben gestart heb ik al veel mensen die vanwege een allergie of intolerantie niet zomaar alles kunnen eten, kunnen blij maken met taarten en andere lekkernijen. En dat maakt mij weer blij want lekker eten en snoepen hoort erbij!

 

Nieuwe fb Winactie!

Foto: winactie

Het is weer tijd voor een winactie! Volgende week vrijdag 18 april verloten wij niet een maar TWEE doosjes chocolate fudge. Onze chocolate fudge is uiteraard weer gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De fudge is zowel lactosevrij als glutenvrij en gezoet met honing. Wil je ook kans maken op deze prijs, doe dan mee!

1: Like onze facebook pagina
2: Zet ‘Ja natuurlijk!’ onder de actie op de pagina van Het bakkertje op de hoek
3: Deel de actie op je eigen fb pagina

Let op: Alleen reacties op de facebook pagina van Het bakkertje op de hoek dingen mee naar de prijs (reacties onder gedeelde berichten kunnen wij niet bekijken).

Volgende week vrijdag 18 april worden (middels een loting) de winnaars gekozen en bekend gemaakt. Let op: Het bakkertje op de Hoek is gevestigd in Den Helder. De prijs kan binnen Den Helder worden bezorgd. Een evt. winnaar buiten Den Helder kan de prijs komen afhalen. Succes allemaal!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Klik hier voor ons assortiment. 

Joepie!

Foto: gedecoreerde cupcakes
Cupcakes

Zowel bij collega bakkertjes als bij mijzelf wordt nogal eens gevraagd of wij ook lactosevrije en glutenvrije gedecoreerde taarten en cupcakes maken. Tot nu toe maakten wij deze niet maar… gisteren hebben collega Tanja en ik besloten om deze speciale taarten & cupcakes samen te maken. Vanaf nu kunnen uit het assortiment van prachtig gedecoreerde taarten en cupcakes van Tanja’s Cakes ook lactosevrije, koemelkvrije, sojavrije en glutenvrije* (niet geschikt voor mensen met coeliakie) producten besteld worden. Heb je interesse? Neem eens een kijkje op Tanja’s pagina!
Groetjes, Het bakkertje op de hoek & Tanja’s Cakes

Foto: gedecoreerde taart
Gedecoreerde taart

Nieuwe fb winactie!

Foto: appel-spelt taartje

Doen jullie weer mee met onze nieuwe facebook winactie? Wij verloten woensdag 19 maart dit heerlijke lactosevrije appel- spelt taartje voor 4 personen. Ook dit appel-spelt taartje is uiteraard gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten (zoals biologisch volkoren speltmeel, appels, rozijnen, kaneel en vanille. Wil je ook kans maken op deze prijs, doe dan mee!

1: Like onze facebook pagina
2: Zet ‘Ja natuurlijk!’ onder de actie op de pagina van Het bakkertje op de hoek
3: Deel de actie op je eigen fb pagina

Let op: Alleen reacties op de facebook pagina van Het bakkertje op de hoek dingen mee naar de prijs (reacties onder gedeelde berichten kunnen wij niet bekijken).

Woensdag 19 maart wordt (middels een loting) de winnaar gekozen en bekend gemaakt. Let op: Het bakkertje op de Hoek is gevestigd in Den Helder. De prijs kan binnen Den Helder worden bezorgd. Een evt. winnaar buiten Den Helder kan de prijs komen afhalen. Succes allemaal!

Facebook winactie!

Foto: prijs winactieVandaag start onze winactie! Wij verloten volgende week woensdag deze pot lactosevrije gelaagde fudge ter waarde van €20,95. Onze gelaagde fudge is uiteraard gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten (zoals gojibessen, rozijnen, zonnebloempitmeel, cacao en kokos. De fudge is vrij van lactose, koemelk, soja en ei. Wil je ook kans maken op deze prijs, doe dan mee!

1: Like onze facebookpagina
2: Zet ‘Ja natuurlijk!’ onder deze actie
3: Deel de actie op je eigen fb pagina

Volgende week woensdag 12 maart wordt (middels een loting) de winnaar gekozen en bekend gemaakt. Let op: Het bakkertje op de Hoek is gevestigd in Den Helder. Deze prijs wordt niet verstuurd maar kan evt. worden afgehaald. Succes allemaal!