Hier, eet maar lekker op…

Voedselallergieën of intoleranties bij kleine kinderen kunnen soms erg lastig zijn.  Zelf kun je nog zo goed opletten op wat je je kind(eren) geeft maar er zijn altijd momenten waarop ze opeens goedbedoeld iets ‘lekkers’ toegestopt krijgen van iemand, met alle gevolgen van dien. In een winkel, op straat, op school, van een buurvrouw of bij een vriendje of vriendinnetje thuis. ‘Hier, eet maar lekker op,’ of: ‘pssst, dit is voor jou, stop maar gauw in je zak’, en zelfs:  ‘Jij krijgt zeker nooit snoep thuis, hier pak aan,’ en ‘Melk is hartstikke goed voor je, jouw ouders hebben het helemaal mis’ heb ik weleens gehoord.

Niet voeren
Foto: Voedselallergie button
Voedselallergie button

Familie, vrienden en school kun je informeren maar dan nog kunnen de ‘geïnformeerde’ mensen weleens vergeten dat sommige kinderen niet zomaar alles mogen eten en drinken. Een bordje ‘niet voeren’ zou weleens handig zijn! Gelukkig zijn er buttons verkrijgbaar met teksten als: ‘pinda allergie’ of ‘ik heb voedsel allergie, geef mij niets’. Ook met zo’n button is het opletten geblazen maar het is een extra hulpje en wie weet ziet net die ene mevrouw het die je kind een snickers wil toestoppen. Via de Stichting Voedselallergie zijn een aantal van deze buttons te koop.