Lactosevrije en glutenvrije oliebollen

Goedemorgen allemaal op deze laatste dag van het jaar. Nog even een paar recepten voor de mensen die lactosevrije en of glutenvrije oliebollen bakken:

Voor lactosevrije (en extra lekkere) oliebollen kun je de melk uit het recept dat je gebruikt heel goed vervangen door bockbier en/of kokosmelk (allebei lauw tot lauwwarm vanwege het rijzen).

Een recept voor lactosevrije oliebollen:

- 250 gram speltmeel
- 125 ml bockbier
- 125 ml kokosmelk
- 1 ei
- 7 gram gedroogde gist
- een halve theelepel zout
- twee eetlepels honing of rijststroop
- geraspte schil van een citroen
- 1 theelepel citroensap

Voor gevulde oliebollen (bijvoegen):

- 250 gram gewelde rozijnen
- evt. stukjes gember en extra citroenschil

Glutenvrije oliebollen:

- 125 gram boekweitmeel
- 125 gram rijstmeel
- 250 ml kokosmelk
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- een halve theelepel zout
- 7 gram gedoogde gist
- twee eetlepels honing of rijststroop
- geraspte schil van een citroen
- 1 theelepel citroensap

Voor gevulde oliebollen (bijvoegen):

- 75 gram gewelde rozijnen
- evt. stukjes gember en extra citroenschil

Succes en een hele fijne avond gewenst!