Glutenvrije pasta

Foto: Glutenvrije pasta
Sam Mills Glutenvrije pasta

Er zijn allerlei merken glutenvrije pasta’s te vinden. Maar een lekkere en betaalbare glutenvrije pasta kan soms nog best lastig te vinden zijn. Veel pasta’s plakken of blijven juist hard of smaken teveel naar maïs. Behalve dat er verschillende merken zijn, is er ook een flink prijsverschil in glutenvrije pasta land. In het speciale hoekje van Albert Heijn kom je glutenvrije pasta tegen van 2,89 tot 3,49 per 500 gram.  Bij Dekamarkt is er pasta te vinden van het merk SamMills. Spaghetti en Penne Rigate voor €1,29 per pak van 500 gram. Een van de dingen waar ik zo blij mee ben is dat deze pasta GMO* vrij is!

Als het op pasta aankomt, ben ik net zo’n pietlut als de Italianen zelf. Deze pasta van Sam Mills vind ik prima. Als je de penne rigate niet langer dan 6 minuten kookt en de spaghetti niet langer dan 8 minuten en afspoelt met warm water i.p.v. koud dan krijg je naar mijn idee het beste resultaat: een stevige, lekkere pasta met een goeie bite. En de prijs is zeer goed!
Buon appetito!

*GMO: genetically modified organism, of: Een genetisch gemodificeerd organisme (ggo) is een organisme waarvan het genetisch materiaal is gewijzigd door gebruik te maken van genetische technologie.