Homemade glutenvrij paneermeel Tip 1

Foto: Van brood naar paneermeel
Van brood naar paneermeel

Op glutenvrij gebied is er tegenwoordig vanalles te koop en er komen steeds meer producten bij. Ook in supermarkten is er altijd wel iets zonder gluten te vinden. Helaas zitten deze producten vaak vol met hulpstoffen die niet goed voor ons zijn en dan heb ik het nog niet eens over de prijs. Voor de bakkertjes onder ons heb ik een tip om zelf glutenvrij paneermeel te maken.

Ik hoor regelmatig dat mensen zelf aan de slag gaan om een glutenvrij brood te maken. De eerste pogingen zijn vaak niet erg geslaagd. Met het bekende ‘het brood is veel te droog’ probleem heeft iedereen weleens mee te maken gehad denk ik. Hier komt mijn tip: Gooi het te droge brood niet weg maar rasp of verkruimel het tot paneermeel! Dit geldt natuurlijk ook voor oud brood, brood restjes en niet alleen voor zelfgemaakt brood: ook gekocht brood kun je omtoveren tot paneermeel.

Zorg ervoor dat het brood aan de lucht of in de oven goed uitdroogt totdat het raspbaar of te verkruimelen is. Laat het brood als het tot paneermeel geraspt is nog even nadrogen, mocht het namelijk toch nog wat vochtig zijn dan gaat het schimmelen.